Modern och rustik matlagning med vedugnen i fokus!

Restaurang V E D slog upp sina dörrar i maj 2014 och vår vision var att skapa en mysig, stimmig och levande miljö där Lunds härliga befolkning kunde mötas och njuta av god mat, eko-öl och utsökta drinkar! Vi är glada över att kunna säga att vi har uppnått precis det! Här trängs våra studenter med barnfamiljer, företagsgäster och de många trevliga turister som vår lilla men alltmer växande stad tar emot.

rappgo golv pil navigering

Vi lägger stor vikt vid att gynna våra lokala producenter och använder gärna ekologiska råvaror i största möjliga mån.

Gina Vlad, Restaurangchef

Lokala råvaror

Fokus på lokala råvaror och producenter!

Vår rustika kopparklädda vedugn är inspirationskällan och har huvudrolleni vårt kök. Våra läckra pizzor bakas med omsorg här i och många av våra goda mellanrätter har sina rötter i det sydeuropeiska köket med ingredienser fulla av smak och hetta. Vi jobbar säsongsbetonat, med lokala råvaror och producenter och gärna ekologisk i största möjliga mån.

V E D håller öppet alla dagar i veckan och serverar både lunch (traditionell svensk husmanskost med en twist) och á la carte (mellanrätter som bäst delas på) och vedugnsbakade pizzor ( inte många men ack så goda!).

Vi är hedrade över att få vara en del av det självklara i Lund och ser fram emot att få bjuda er på många stämningsfulla kvällar.
 
Varmt välkommen till oss på V E D

Maten och drycken!

På Restaurang VED servevar vi något vi kallar för “mellanrätter” baserat på lokalproducerade kvalitativa råvaror. Svenskt hantverksöl och kvalitetsviner från hela världen. Vi rekommenderar ca 2-3 rätter per person.

Serveras från kl 17:00

Se vår meny

Händer på VED!

Måndagen den 21/1 håller vi stängt för att fira vår härliga personalstyrka och deras fantastiska arbetsinsats under 2018! Vi festar och har det gött och är tillbaka som vanligt den 22/1.

Alla Hjärtans dag närmar sig med stormsteg, glöm inte att boka bord! Mer information & meny dyker inom kort. Varmt välkomna!

Kontantfri restaurang

V E D blir en kontantfri restaurang från och med den första oktober. Vi kommer fortfarande acceptera kort och faktura för företagsgäster