Modern och rustik matlagning med vedugnen i fokus!

Restaurang V E D slog upp sina dörrar i maj 2014. Vår vision var att skapa en mysig, stimmig och levande miljö där Lunds härliga befolkning kunde mötas och njuta av god mat, eko-öl och utsökta drinkar! Vi är glada över att kunna säga att vi har uppnått precis det. Här trängs våra studenter med barnfamiljer, företagsgäster och de många trevliga turister som vår lilla men alltmer växande stad tar emot.

rappgo golv pil navigering

Vi lägger stor vikt vid att gynna våra lokala producenter och använder gärna ekologiska råvaror i största möjliga mån.

Gina Vlad, Restaurangchef

Lokala råvaror

Fokus på lokala råvaror och producenter!

Den rustika, kopparklädda vedugnen, är inspirationskällan och stjärnan i vårt kök. Våra läckra pizzor bakas med omsorg här i. Många av våra goda mellanrätter har sina rötter i det sydeuropeiska köket med ingredienser fulla av smak och hetta. Vi jobbar säsongsbetonat, med lokala råvaror och producenter, och gärna ekologisk i största möjliga mån.

V E D håller öppet alla dagar i veckan och serverar både lunch (traditionell svensk husmanskost med en twist), á la carte (mellanrätter som bäst delas på) och så klart vedugnsbakade pizzor ( inte många men ack så goda!).

Vi är hedrade över att få vara en del av det självklara i Lund
och ser fram emot att få bjuda er på många stämningsfulla kvällar.

Varmt välkommen till oss på V E D!

Maten och drycken!

Till de läckra vedugnsbakade pizzorna och goda mellanrätterna serveras ett stort men noga utvalt sortiment av svenskt hantverksöl och kvalitetsviner från hela världen. På fat hittar Du 8 härliga ölsorter, flera av dem ekologiska. Vinlistan samlar många goda viner från hela världen och uppdateras ständigt då vi älskar att upptäcka nyheter som hjälper till att fullända vår meny.

Självfallet har vi även flera alkoholfria alternativ också, i form av läsk, juice, alkoholfritt vin & öl. Fråga vår gärna vår kunniga personal så hjälper de till med att rekommendera något passande.

À la Carte serveras alla dagar från kl 17:00

Se vår meny

Händer på V E D!

LUNCH PÅ VED

Under februari månad kommer vi på V E D att genomföra en omfattande renovering och kommer såldes att stänga en månad. Vi uppdaterar med mer information och ser fram emot att få visa upp resultat och vårt nya och förbättrade V E D! När man tror att allt är perfekt...så kan man alltid höja nivån ett snäpp till!

Kontantfri restaurang

V E D är en kontantfri restaurang sedan 2018. Vi accepterar kort (Visa, Mastercard, American Express m.f), och fakturerar företagsgäster om så önskas. För mer information kontakta oss gärna via info@restaurangved.se.